روشی طلایی برای طرز تهیه دمنوش زعفرانی

دمنوش زعفرانی علاوه بر این که طعم بسیار خوبی که دارد ، خواص فوق العاده ی آن موجب محبوبیتش در سراسر جهان شده است. در این مقاله می خواهیم ابتدا به بیان دلیل پر طرفدار بودن این دمنوش بپردازیم.

روشی طلایی برای طرز تهیه دمنوش زعفرانی

چرا دمنوش زعفرانی پر طرفدار است؟

 با توجه به این که امروزه استفاده از دمنوش ها مورد استقبال اکثریت مردم قرار گرفته است و افراد زیادی به جای چای، نوشیدن دمنوش را برمی گزینند. دمنوش زعفرانی به دلیل خواص شادی آوری که دارد ، به یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان تبدیل شده و به نوعی جزء جدا نشدنی از فرهنگ مردم آسیاست. می توان گفت که دمنوش زعفرانی و چای زعفرانی در بین ایرانیان جایگاه بسیار ویژه ای دارد و به طور مکرر در فواصل  مختلف از این دمنوش گرم استفاده می شود. اما به طور کلی به دلیل طبع گرم این دمنوش می توانیم بگوییم فصل زمستان بهترین فصل برای خوردن دمنوش زعفران است. همانطور که می دانید زعفران یک ادویه بسیار دوست داشتنی و بومی ایرانیان است که با طعم و خواص فوق العاده ای که دارد در بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده. به خاطر داشته باشید، این دمنوش باعث شادی روانی می شود و مقوی کلیه ست و البته خواص متعددی دیگری هم دارد که موجب مصرف بیشتر آن شده است. همچنین لازم است بدانید خواص دیگه دمنوش زعفرانی عبارت است از:

  ۱- ضد سرفه

   ۲-دارای خواص ضد حساسیت

  ۳- ضد کرم خوردگی دندان

   ۴-شستشو دهنده معده

  ۵- گرم کننده شکم و کمر

  ۶- کاهش دردهای قاعدگی

  ۷- قاعده آور

  ۸-  مقوی قلب

   ۹-مفرح

   ۱۰-محرک قوای مغزی

   ۱۱-ضد افسردگی

   ۱۲-تقویت حافظه

   ۱۳-موثر در پیشگیری از سرطان

   ۱۴-اشتها آور

   ۱۵-بهبود عملکرد دستگاه گوارش

   ۱۶-کمک به هضم غذا

  ۱۷- رفع نفخ معده

   ۱۸-دمنوش خون ساز

   ۱۹-موثر در تسهیل گردش خون

   ۲۰-کاهش فشار خون

   ۲۱-دمنوش ادرار آور

۲۲-   دمنوش سرشار از آنتی اکسیدان

مواد لازم برای تهیه دمنوش زعفرانی :

ترکیب کردن زعفران با انواع غذاها به عنوان یک چاشنی و ادویه دوست داشتنی می تواند به افراد کمک کند که از خواص این ادویه به بهترین نحو ممکن استفاده شود. اکنون روش بسیار جذاب دیگری برای استفاده از زعفران ارائه شده که ترکیب زعفران و آب باهم دیگر است که نتیجه آن دمنوش زعفرانی ست؛ برای  رعایت درست ترین روش دم کردن دمنوش زعفرانی لازم است که در مرحله اول بهترین نوع زعفران ایرانی رو تهیه کنید و آن را آسیاب کنید تا زعفران به خوبی عطر و طعم پس دهد. توجه کنید اگر زعفران تهیه شده شما کاملا خشک نباشد می توانید آن را روی حرارت غیر مستقیم قرار بدید تا کاملا خشک و شکننده شود برای اینکه بهتر آسیاب شود . زعفران را با یک هاون کوچک آسیاب کنی تا بتوانید بهتر از آن استفاده کنید. دقت داشته باشید آب سرد هم یکی دیگر از مواد لازم برای تهیه این دمنوش خوشمزه ست. در صورت تمایل می توانید از نبات به عنوان شیرین کننده تو این دمنوش استفاده کنید که می تواند طعم دهنده خوبی برای دمنوش زعفرانی شما باشد.

روش دم کردن دمنوش زعفرانی :

در ابتدا توجه کنید که اگر زعفران تهیه شده توسط شما از با کیفیت ترین زعفران کشت شده در ایران باشد می توانید با مقدار خیلی کمی از آن خوشمزه ترین دمنوش زعفرانی را تهیه کنید از طرف دیگر بعضی اشخاص این دمنوش را با طعم غلیظ دوست دارند که در این صورت می توان به مقدار زعفران افزود. بعد از این، زعفران کوبیده شده را همراه آب سرد و در صورت تمایل مقداری نبات، داخل قوری بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه قوری دمنوش را روی بخار آب بگذارید تا دم بکشد ، بعد از سی دقیقه، دمنوش شما آماده ست که می توانید آن را به صورت گرم یا سرد میل کنید.

نکات کلیدی در تهیه دمنوش زعفرانی :

همانطور که اشاره شد یکی از مهم ترین نکات در روش دم کردن دمنوش زعفرانی استفاده از با کیفیت ترین و مرغوب ترین زعفران کشت شده در ایران است، برای این منظور باید ویژگی های یک زعفران خوب را قبل از خرید این ادویه مورد بررسی قرار دهید. با وجود اینکه از گذشته تا امروز دمنوش زعفرانی بسیار محبوب بوده روش های زیادی علاوه بر روشی که ما در اینجا گفتیم برای تهیه این دمنوش وجود دارد. چنانچه اگر بخواهید یک دمنوش کاملا آرامش بخش تهیه کنید می توانید دو قاشق گلاب هم به این دمنوش اضافه کنید تا هم طعم فوق العاده ای به دمنوش بدید و هم خواص آن را افزایش دهید. همچنین می توانید به جای نبات از عسل استفاده کنید که این امر کاملاً بنا به ذائقه شما بستگی دارد. در ضمن توجه  داشته باشید که نباید در مصرف این ادویه زیاده روی کنید؛ بنابر اعتقاد بعضی افراد استفاده از دمنوش زعفران و به طور کلی ادویه زعفران در دوران بارداری موجب سقط جنین می شود.

گروه نوین شاهیک قائنات
فروردین 20, 1401